Doelen Global Exploration

Scholen voor Scholen

WG - Kopie van Logo ganzen links RBP Niet met lege handen reizen is het motto van de Stichting Global Exploration. Fondsen verzamelen en de handen zelf uit de mouwen steken. Samen ervoor zorgen dat wij de wereld een beetje beter maken. Een deel van het sponsorgeld wordt gebruikt voor het mogelijk maken van het project, de stage, het overige deel wordt besteed aan alle goede doelen. Alle projecten worden in samenwerking met Wilde Ganzen uitgevoerd. Hierdoor is er een grondige screening van het project vooraf en een uitvoerige rapportage achteraf. We kunnen daardoor garanderen dat het geld op een goede manier wordt besteed.

Intercultural experience

Interculturaliteit is het belangrijkste doel van onze projecten. Leren van elkaar. We gaan niet perse iets brengen naar de mensen daar, we gaan er vooral ook iets halen. Levenservaring, verschillen, overeenkomsten, een andere manier van leven en tegen de wereld aankijken. Begrip ontwikkelen voor mensen met een andere visie, andere normen en waarden. Dat halen wij uit onze projecten naar de verre landen.
Onze partners zijn geen arme mensen die we gaan helpen. Het zijn gelijkwaardige partners en jongeren waarmee we ervaringen en kennis uitwisselen. Binnen het scholen voor scholen programma ondersteunen wij daarnaast ook het opknappen van schoolgebouwen, lokalen of andere faciliteiten die er plaatselijk nodig zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *